středa 11. září 2013

The Personal MBA - Master the Art of Business - Josh Kaufman


Vynikající kniha obsahující všechno, co by měl znát držitel titulu Master of Business Administration, jež vystudoval na prestižní zahraniční univerzitě.

Autor, Josh Kaufman, je learning junkie (notorický student), který přečte všechno, co se mu dostane pod ruku a následně vydestiluje to podstatné. Kniha je tak vlastně kompilátem stovky učebnic a doporučené četby ke studiu MBA.

Kniha je rozdělena do tzv. desetiminutovek, tedy krátkých úseků, kdy je člověk schopen udržet plnou pozornost a věnovat se danému tématu. Jednotlivé desetiminutovky jsou promyšleně prostřídány a vzájemně prokombinovány, a čtenář získává stále širší povědomí o látce.

Knihu mohu vřele doporučit všem, kdo chtějí pochopit, o čem je vzdělání MBA, získat potřebné znalosti a neplatit za postgraduál.

Úvodní část, kde Kaufman popisuje, proč je jeho kniha výhodná (argumentace, že zaplatit za knihu je mnohonásobně menší újma, než zaplatit vysokoškolské vzdělání), můžete s klidným svědomým přeskočit. Následný obsah je však vysoce relevantní a nesporně mnohem kvalitnější než přednášky na našich vysokých školách.

T!p: Kniha zatím nevyšla česky. Lze ji ale koupit ve slovenštině jako Osobný kurz MBA.

T!p: Další zajímavé informace získáte na stránkách propagující knihu personalmba.com.

T!p: Kniha je k dispozici v angličtině i jako audiokniha, kterou velmi osobitým stylem čte sám autor.

Recenzovaná verze: Anglická                                Doporučení: ČÍST / NEČÍST

Žádné komentáře:

Okomentovat